Advocaten in echtscheiding

Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden

Een echtscheiding is een zeer ingrijpende gebeurtenis. Niet alleen op persoonlijk vlak maar ook financieel. Niet iedere scheidingsituatie is hetzelfde. Als echtscheidingsadvocaten komen wij met een passende oplossing voor uw specifieke situatie. Scheidingsmediation (met één mediator), een overlegscheiding (met ieder een eigen advocaat) of als het niet anders kan procederen via de rechtbank.

Hulp bij uw scheiding

Bij een echtscheiding moet er veel geregeld worden. Denk bijvoorbeeld aan de zorgregeling met betrekking tot de kinderen, bepalen van alimentatie, de verdeling of van uw gezamenlijke eigendommen (boedelafwikkeling) en natuurlijk de scheiding zelf. Maar ook uw woning, fiscale situatie en opgebouwde pensioenaanspraken spelen mogelijk een rol.

Aan ons de taak om u door de bomen het bos weer te laten te zien en u te adviseren waar wij kunnen.
Neem vrijblijvend contact met ons op.

Uw emoties en situatie vragen om een aanpak die bij u past, waar u zich goed bij voelt en vertrouwen in heeft. Wij streven altijd naar een langdurige regeling die uw beider instemming heeft. Wij kijken pas naar de optie procederen als het echt niet anders kan. Zeker als er kinderen in het spel zijn.

Een echtscheiding aanvragen (de procedure)

Een echtscheiding loopt altijd via een procedure bij de rechtbank. Daar heeft u altijd een echtscheidingsadvocaat bij nodig. Zonder advocaat kunt u bij de rechtbank namelijk geen verzoek tot echtscheiding indienen.

De echtscheidingsprocedure

Welke procedure u volgt, hangt af van de communicatie tussen u en uw ex-partner. Als u goed met uw ex-partner kunt overleggen, is het wellicht mogelijk om gezamenlijk afspraken te maken en de scheiding sneller af te ronden. In zo’n situatie wordt vaak één echtscheidingsadvocaat of een mediator ingeschakeld. Zo voorkomt u dat een rechter inhoudelijk naar de zaak moet kijken en u in een vervelende procedure verwikkeld raakt.

Als u het samen eens over de scheiding en de wijze waarop het huwelijk (financieel) wordt afgewikkeld, dan dienen wij namens u een gezamenlijk verzoekschrift in. De gemaakte afspraken worden dan in een alomvattend echtscheidingsconvenant opgenomen.

Met een rechter

Wordt u het niet (geheel) eens over de (gevolgen van uw) echtscheiding? Dan kunt u – op eigen verzoek–aan de rechter vragen beslissingen te nemen. Denk bijvoorbeeld dan aan een beslissing over de zorgregeling voor de kinderen, de hoogte van een te betalen alimentatie en de verdeling van de gezamenlijke vermogensbestanddelen.

Als u het samen eens over de scheiding en de wijze waarop het huwelijk (financieel) wordt afgewikkeld, dan dienen wij namens u een gezamenlijk verzoekschrift in. De gemaakte afspraken worden dan in een alomvattend echtscheidingsconvenant opgenomen.

Professioneel en betrokken advies

Als echtscheidingsadvocaten informeren en adviseren wij u over de (on)mogelijkheden van zo’n procedure. Daarnaast stellen wij de noodzakelijke processtukken voor u op en begeleiden wij u tijdens de mondelinge behandeling van uw zaak bij de rechter/in de rechtbank.

Echtscheidingsadvocaat en mediator in Hengelo en Groningen

Wij staan als echtscheidingsadvocaat- en mediator geregistreerd bij de vereniging van Familierechtadvocaten en Scheidingsbemiddelaars (vFAS) en de Mediatorsfederatie Nederland (MfN). Tevens is Patricia van der Zalm lid van de Kring van Scheidingsspecialisten. Wij kunnen daarom optreden zowel als advocaat voor één partij én als scheidingsmediator van twee partijen.

Wilt u met ons van gedachten wisselen over uw persoonlijke situatie? Neemt u dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij staan u graag te woord!

Wist u dat?

  • In Nederland de enige grond (juridische basis) voor het uitspreken van de echtscheiding is dat de band tussen de echtgenoten duurzaam is ontwricht. Van duurzame ontwrichting is sprake als er onoverbrugbare meningsverschillen zijn en het huwelijk niet langer kan worden voortgezet. In het kader van een echtscheidingsprocedure is het voldoende dat een echtgenoot dit stelt. Wie daar schuld aan heeft is hierbij niet van belang. Wie er schuld heeft aan de echtscheiding zal dan ook niet door de rechter worden getoetst.
  • Het alleen mogelijk is om bij de rechtbank via tussenkomst van een advocaat de echtscheiding aan te vragen. Dit gebeurt met een verzoekschrift tot echtscheiding.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Wij wisselen graag met u van gedachten over uw persoonlijke situatie.

Gerelateerde berichten

Vragen die kinderen stellen aan ouders die scheiden

Vragen die kinderen stellen aan ouders die scheiden

Voor kinderen is de echtscheiding tussen hun ouders een verdrietige en ingewikkelde fase. Vaak verandert er veel in een korte…
Hoe je jouw kinderen vertelt dat jullie gaan scheiden

Hoe je jouw kinderen vertelt dat jullie gaan scheiden

Wanneer jij en je partner uit elkaar gaan met kinderen komen jullie terecht in een ingrijpende en vaak verdrietige situatie.…
Zo ziet het Parenting Coordination traject eruit.

Zo ziet het Parenting Coordination traject eruit.

Er is niets erger voor kinderen aan een scheiding dan dat hun ouders na de scheiding zich niet meer als…