Mediator Echtscheiding

Mediation bij een scheiding biedt jullie de kans om respectvol uit elkaar te gaan

Een echtscheiding is een emotionele en ingrijpende ervaring voor beide partners. Ongeacht of de beslissing tot scheiden gezamenlijk is genomen of eenzijdig is, streven de meesten ernaar om het proces zo vlot en respectvol mogelijk te laten verlopen. Een echtscheidingsmediator staat klaar om jullie te ondersteunen tijdens dit proces.

Wil jij graag:

 • Openlijk blijven praten, vooral over gevoelige zaken zoals financiën en kinderen?
 • Een eerlijke, door jullie beiden gedragen, overeenkomst bereiken?
 • Samen in gesprek, maar onder begeleiding van een neutrale derde partij?
 • Gezamenlijk tot een oplossing komen die het beste past bij jullie situatie?
 

Dan kan mediation voor jullie scheiding een passende oplossing zijn. Door middel van scheidingsmediation kunnen jullie namelijk de scheiding zo soepel als mogelijk laten verlopen voor beide partners.

Mediators echtscheiding in Hengelo en Groningen

advocaten-hengelo-familierecht-mediation

Wij zijn ervaren advocaat-scheidingsmediators gevestigd in Hengelo en Groningen, en leden van de vFAS en MfN. Willen jullie weten of mediation in jullie persoonlijke situatie het verschil kan maken? Maak dan samen een afspraak voor een kosteloos kennismakingsgesprek. Wij lichten jullie graag voor!

Ontmoet onze scheidingsmediators:

Wat is mediation bij een scheiding?

Mediation is een bemiddelingsmethode waarbij een onpartijdige mediator verantwoordelijk is voor het faciliteren van effectieve communicatie tussen jullie beiden. Bij een echtscheiding begeleidt de mediator het proces van gezamenlijke besluitvorming over verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan onderwerpen zoals alimentatie, pensioen, zorg voor de kinderen, eigendommen verdeling, enzovoort. De afspraken die tijdens het mediation proces worden behandeld, worden vervolgens door de mediator vastgelegd in een overeenkomst, een echtscheidingsconvenant en/of ouderschapsplan.

Wanneer kies je voor scheidingsmediation?

Je zou kunnen kiezen voor scheidingsmediation wanneer jij en jouw partner besloten hebben om te scheiden en de voorkeur geven aan een minder conflictueuze en meer samenwerkende aanpak om de scheiding af te handelen. Mediation is geschikt zijn als jullie bereid zijn om samen te werken en compromissen te sluiten om tot gezamenlijke afspraken te komen. Daarnaast is mediation bij scheiden een goede oplossing wanneer jullie de regie over de uitkomst willen behouden en open staan voor begeleiding door een neutrale bemiddelaar.

 • Beide partijen streven naar een minder conflictueuze en meer samenwerkende benadering van de scheiding.
 • Jullie zijn bereid om samen te werken en compromissen te sluiten in plaats van een confrontatie in de rechtbank.
 • De wens om zelf de controle te behouden over de beslissingen en afspraken die tijdens de scheiding worden gemaakt.
 • Jullie willen de communicatie verbeteren en begrip voor elkaar bevorderen, zelfs tijdens de scheiding.
 • De behoefte aan een neutrale derde partij om te bemiddelen en te helpen bij het oplossen van conflicten.
 • Jullie willen de kosten en tijd die gepaard gaan met een gerechtelijke procedure verminderen.
 • Jullie hechten waarde aan het behoud van een redelijke relatie, vooral als er toekomstige interacties nodig zijn (bijvoorbeeld co-ouderschap).

 

Wat doet een mediator bij een scheiding?

Een scheidingsmediator is een neutrale en onpartijdige bemiddelaar. Jullie werken samen met ons aan een algehele regeling voor de gevolgen van jullie echtscheiding. Wij geven de nodige juridische informatie over alle onderwerpen die bij julllie echtscheiding komen kijken en die jullie moeten regelen. Zo zijn jullie in staat om weloverwogen keuzes te maken als het gaat om noodzakelijke afspraken. De verantwoordelijkheid ligt bij jou en jouw ex-partner. Jullie beslissen samen!

Wij maken verslagen van de gesprekken die in het kader van de mediation worden gevoerd. Alle gemaakte afspraken leggen wij vast in een echtscheidingsconvenant (overeenkomst). Dit convenant dienen wij – samen met een gemeenschappelijk verzoekschrift tot echtscheiding – bij de rechtbank in. De rechter spreekt de echtscheiding uit en bekrachtigt de door jullie samen gemaakte afspraken in een echtscheidingsbeschikking. Jullie houden dus de gevolgen van jullie echtscheiding in eigen hand.

Wat zijn de kosten van mediation bij een scheiding?

Bij VZ Advocaten en mediators begrijpen we dat de financiële aspecten van een echtscheiding vaak zorgen met zich meebrengen. Daarom streven we ernaar om een duidelijk inzicht te geven in de kosten van onze professionele echtscheidingsmediation diensten. Onze transparante tarieven zijn ontworpen om jullie gemoedsrust te bieden terwijl jullie door deze emotionele tijd gaan.

Elke echtscheiding is uniek, en daarom bieden wij een persoonlijke aanpak die afgestemd is op jullie specifieke situatie. Onze ervaren mediators zijn bedreven in het faciliteren van constructieve gesprekken tussen jou en jouw (ex)partner, met als doel gezamenlijke beslissingen te bereiken. Dit leidt vaak tot een snellere, minder kostbare en minder conflictueuze scheiding dan wanneer jullie de rechtbank in een procedure vragen om inhoudelijke beslissingen te nemen.

Willen jullie meer weten over onze echtscheidingsmediation diensten in Hengelo of Groningen en bijbehorende kosten? Bekijk hier onze tarieven.

Welke mogelijkheden zijn er nog meer?

Scheidingsmediation is een oplossing voor een echtscheiding tussen twee partners. In sommige gevallen vraagt de situatie om een andere aanpak. 

 • Premarital Mediation
  Premarital Mediation is een nieuwe vorm van het opstellen van huwelijkse voorwaarden. Dit met mediationtechnieken. Tijdens premarital mediation worden de huwelijkse voorwaarden opgesteld aan de hand van gesprekken over verschillende toekomstscenario’s, waardoor een duurzaam huwelijkscontract (of duurzame samenlevingsovereenkomst) ontstaat. Deze vorm van mediation kan uitgevoerd worden voorafgaand of tijdens een huwelijk, samenlevingscontract of geregistreerd partnerschap.
 • Parenting Coordination
  Parenting Coordination is een (nieuwe) manier van conflictoplossing voor gescheiden ouders om discussies of geschillen op te lossen over het ouderschap of het ouderschapsplan die na de scheiding of het uiteengaan ontstaan. De ouders hoeven niet naar de rechter om een oordeel te vragen. Ze vragen dan de hulp van de Parenting Coördination (ook wel de PC) om hen te helpen het geschil op te lossen, door het krijgen van een voorstel, een aanbeveling of mogelijk zelfs een bindend advies.
 

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?


Op zoek naar een ervaren scheidingsmediator in Groningen of Hengelo? Wij helpen je graag om jullie scheiding zo harmonieus mogelijk te laten verlopen. 

Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Gerelateerde berichten

Zo ziet het Premarital Mediation traject eruit.

Zo ziet het Premarital Mediation traject eruit.

Vroeg of laat zullen veel relaties eraan geloven: het opstellen van voorwaarden. Of het nu partnerschapsvoorwaarden zijn, huwelijkse voorwaarden of…
4 redenen om met een parenting coordinator te werken

4 redenen om met een parenting coordinator te werken

Wanneer jij en je ex-partner na een scheiding onenigheid met elkaar hebben of krijgen, heeft die situatie waarschijnlijk een negatieve…
15 dingen die koppels vergeten te bespreken voordat ze gaan trouwen (of samenwonen)

15 dingen die koppels vergeten te bespreken voordat ze gaan trouwen (of samenwonen)

Uit onderzoek blijkt dat, onder meer, gebrek aan communicatie en onrealistische (of onuitgesproken) verwachtingen de meest voorkomende redenen zijn waarom…