Mediation bij Scheiding

Respectvol uit elkaar

Met de hulp van een scheidingsmediator gaan u en uw ex-partner op een respectvolle manier uit elkaar. U voorkomt dat uw echtscheiding resulteert in een definitieve en onherstelbare breuk die niet alleen een uiterst negatieve weerslag heeft op u, maar ook op uw omgeving, zoals uw kinderen. U wilt immers niet belanden in een slecht na-huwelijk.

Wat is mediation?

Een scheidingsmediator helpt u en uw ex-partner om onderlinge conflicten op te lossen en deze te vertalen in gezamenlijke afspraken. De scheiding wordt vaak sneller en zonder inhoudelijke inmenging van een rechter opgelost. Daarom liggen de kosten van mediation meestal ook lager dan bij een echtscheidingsprocedure in de rechtszaal.

Hulp nodig van ervaren mediators in Hengelo of Groningen? Vraag dan een gratis kennismakingsgesprek aan.

Wanneer kiest u voor scheidingsmediation?

Als u bereid bent om samen met uw ex-partner tot oplossingen komen, heeft echtscheidingsmediation een kans op slagen. Bij mediation draait het om het vinden van een passende oplossing voor alle betrokken partijen. Zo ook voor uw kinderen.

Zo gaat een scheidingsmediator te werk

Een scheidingsmediator is een neutrale en onpartijdige bemiddelaar. U werkt samen met ons aan een algehele regeling voor de gevolgen van uw echtscheiding. Wij geven de nodige juridische informatie over alle onderwerpen die bij uw echtscheiding komen kijken en die u moet regelen. Zo bent u in staat om weloverwogen keuzes te maken als het gaat om noodzakelijke afspraken. De verantwoordelijkheid ligt bij u én uw ex-partner. U beslist samen!

Wij maken verslagen van de gesprekken die in het kader van de mediation worden gevoerd. Alle gemaakte afspraken leggen wij vast in een echtscheidingsconvenant (overeenkomst). Dit convenant dienen wij – samen met een gemeenschappelijk verzoekschrift tot echtscheiding – bij de rechtbank in. De rechter spreekt de echtscheiding uit en bekrachtigt de door u samen gemaakte afspraken in een echtscheidingsbeschikking. U houdt dus de gevolgen van uw echtscheiding in eigen hand.

Wist u dat?

  • oplossingen die via mediation worden gevonden langer stand houden. U bent samen immers zelf verantwoordelijk geweest voor het eindresultaat.
  • mediation over het algemeen sneller tot een oplossing leidt en daardoor de kosten over het algemeen aanzienlijk lager uitvallen dan wanneer er wordt geprocedeerd.

Wij zijn ervaren advocaat-scheidingsmediators en leden van de vFAS en MfN. Wilt u weten of mediation in uw persoonlijke situatie het verschil kan maken? Maak dan samen een afspraak voor een kosteloos kennismakingsgesprek. Wij lichten u graag voor!

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Wij wisselen graag met u van gedachten over uw persoonlijke situatie.

Gerelateerde berichten

De 10 stappen van een mediationproces bij scheiding

De 10 stappen van een mediationproces bij scheiding

Jij en/of je partner heeft/hebben besloten dat het beter is om uit elkaar te gaan. Jullie weten dat je een…
Social media na je scheiding, hoe ga je ermee om?

Social media na je scheiding, hoe ga je ermee om?

Als trotse ouders deel je graag foto’s van je kinderen met je dierbaren. Vaak gebeurt dit via privé gesprekken, maar…
Afspraken maken rondom partner- en kinderalimentatie met behulp van een advocaat of mediator

Afspraken maken rondom partner- en kinderalimentatie met behulp van een advocaat of mediator

Samen met jouw partner hebben jullie de beslissing genomen dat het beter is om uit elkaar te gaan. Dat betekent…